Den Haag Zoetermeer Voorburg Wassenaar Alphen Gouda Leiden Voorschoten Katwijk Noordwijk Rotterdam Utrecht

Home mozaiek parket tapis parket

Bourgogne parket


Tapis en bourgogne vloeren zijn onze specialiteit, informeer naar onze

zeer scherpe prijzen!


Bourgogne vloeren zijn parket vloeren van circa 9mm dik en worden evenals tapis op een spaanplaat of mozaïek ondervloer ingelegd in lijm en vernageld.


Bourgogne wordt in stroken gelegd in wisselende breedtes of in één vaste breedte tot 24cm, afhankelijk van de houtsoort. Deze vloeren worden vaak voorzien van een V-groef in de lengte richting, dit geeft dezelfde uitstraling als een plankenvloer maar met de voordelen van een tapisvloer. Zonder V-groef is ook mogelijk, dit geeft een strakke, rustige uitstraling. Ook bourgogne vloeren kunnen strak tegen de plint en kozijnen worden gelegd.


Het is ook mogelijk om het Bourgogne parket in patronen te laten leggen zoals een groot walvisgraat- of blokpatroon, maar ook een Hongaarse- of Weense punt behoren tot de mogelijkheden. De keuze in legpatronen bij Bourgogne parket is niet zo ruim als bij tapis, maar er is keus genoeg.


Na het plaatsen moeten ook deze vloeren net als tapis worden geschuurd en worden de spijkergaatjes gestopt om vervolgens af te werken naar keuze met (kleur)olie, hardwax of een matte lak.