Den Haag Zoetermeer Voorburg Wassenaar Westland Gouda Leiden Voorschoten Katwijk Noordwijk Rotterdam Utrecht

Home multiplank bourgogne parket

Mozaïek parket


Mozaïek parket is een betaalbaar en goed alternatief voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven. Maar het is het ook zeer geschikt voor uw woon- en slaapkamer. Mozaïek parket is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten deeltjes van 8 mm dik die worden verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit acht haaks op elkaar staande blokjes van 16 x 16cm. Deze blokjes bestaan uit zes of zeven houten parketdeeltjes ook wel ‘friezen’ genoemd.


Mozaïekparket was tientallen jaren herkenbaar aan de haaks verlijmde blokjes zoals hierboven beschreven. De laatste jaren wordt mozaïek echter ook in andere patronen aangeboden. Voorbeelden hiervan zijn mini visgraat, Engels verband en parallel mozaïek.

 

Speciaal is het hoogkant mozaïek. Hierbij worden de massieve deeltjes juist op hun kant verlijmd. Hierdoor ontstaat een slijtvaste laag tot 22 mm dik, deze variant is uitermate geschikt voor zwaar belopen vloeren. Ook voor woningen wordt dit parket steeds meer toegepast vanwege de bijzondere uitstraling, de 10mm variant is hierbij zeer geschikt voor woningen met vloerverwarming.


Ook mozaiek vloeren worden na het plaatsen geschuurd en de naden moeten worden gestopt, hierna kan de vloer worden afgewerkt naar keuze met lak of in (kleur) olie. Mozaiek en hoogkant zijn in diverse houtsoorten leverbaar.

“Stripe house GAAGA” van het  Leidse architectenbureau gaaga, gehele pand in stijl voorzien van eiken Engels verband mozaïek.