Den Haag Zoetermeer Voorburg Wassenaar Westland Gouda Leiden Voorschoten Katwijk Noordwijk Rotterdam Utrecht

Home bourgogne parket

Tapis parket


Tapis en bourgogne vloeren zijn onze specialiteit, informeer naar onze

zeer scherpe prijzen!


Een tapis parketvloer, ook wel traditioneel parket genoemd, is een vaste parketvloer van 6 of 10 mm dikte. Dit parket bestaat uit afzonderlijke delen welke op een vaste spaanplaat of eiken mozaïek ondervloer, met de hand als een soort “tapijt” worden ingelegd in lijm en verzonken vernageld.


Door de hedendaagse hechttechnieken die wij toepassen zijn de spijkergaatjes dusdanig klein geworden dat ze na het voegen niet zichtbaar meer zijn.


Deze ambachtelijke legwijze wordt in Nederland al ruim 100 jaar toegepast en staat bekend als de meest stabiele en betrouwbare legmethode.

Tapis vloeren kunnen strak tegen de plint en kozijnen worden gelegd, afdeklijsten zijn hierdoor niet nodig.


Wanneer er hoge eisen worden gesteld aan stijl en kwaliteit is traditioneel tapis parket de beste keus. Zowel in uitstraling als in gebruiksgemak is dit massief houten parket, evenals bourgogne, superieur boven andere systemen.


Tapis parket kan worden gelegd in stroken tot circa 14 cm breed en in vele patronen en houtsoorten, denk aan bijvoorbeeld een eiken visgraat met band en bies, een blokpatroon, een Hongaarse- of Weense punt en een diversiteit aan vlecht patronen.  


Aan het vervaardigen van tapis worden zeer hoge eisen gesteld wat droging van het hout en pasvorm betreft, parketfabriek Lieverdink is één van onze voornaamste leveranciers die aan deze eisen ruimschoots voldoet.